headershadow

Latest Blogposts

Garrocha training met Valdeci Evaristo

In Brazilië was ik uitgenodigd voor een Garrocha training met Valdeci Evaristo op het terrein van Haras Villa do Retiro. Het was mijn eerste les in het rijden met Garrocha en het was erg interessant!

Haras Villa Do Retiro is een fokkerij van mooie Lusitano paarden:

Valcedi Evaristo leerde me de eerste bewegingen en oefeningen met de Garrocha.

De Garrocha is een lange stok die gebruikt wordt bij het hoeden van vee. Het is een praktisch hulpmiddel dat gebruikt wordt door de ‘Vaquero‘, de bereden Iberische herders, voor het bijeen houden of opdrijven van bevoorbeeld een kudde koeien.

Tijdens mijn eerste les in Garrocha training begonnen we vanaf de grond, zonder paard, en ik ontdekte hoe ik verschillende handposities kon gebruiken tijdens verschillende bewegingen:

Garrocha training word uitgevoerd in stap en galop met een paard dat snel reageert en dat in staat is om te balanceren op zijn achterbenen en dat in staat is om verzamelde manouvres uit te voeren.

 

Daardoor is het paard in staat om onmiddelijk van richting te veranderen of te stoppen, waarbij hij het hoofd koel houdt en in harmonie en in eenheid blijft werken met de ruiter.

Het leren rijden met de Garrocha is echt een aanrader, want het vergroot de vaardigheden van zowel ruiter als paard.

 

 

 

Klik op de video voor een korte impressie van mijn eerste les in het rijden met een Garrocha:

1 reactie op “Garrocha training met Valdeci Evaristo


Comment author said

Door cecile op 17 juni 2014 om 21:33

de garrocha maakt alle oefeningen tot een dans met paard en stok. ik kijk graag naar Jeff Sanders; mooi om te zien en beslist ook heel leuk om te doen. het draaien van de stok in je hand lijkt me een hele kunst, en heel prettig om te leren.
maar waar haal ik hier zo’n garrocha ? hij gaat niet door de brievenbus en zelfs niet in de tnt post bestelauto…

prachtige filmpjes in een paradijselijke omgeving met super paarden. wat wil je nog meer?

 

Plaats een reactie


*