De Militaire Bereden Politie van Espírito Santo

Een delegatie van de Militaire Bereden Politie van de staat Espírito Santo deed mee aan de tweede Clinic Rechtrichten in Brazilië. En een dag na de clinic heb ik privelessen gegeven aan Dr. João Luiz Leite Pacheco, veearts en majoor bij de Militaire Politie van Espírito Santo en het was mooi om zijn natuurlijke gevoel voor paarden te zien en hoe snel en gemakkelijk hij de essenties van het rechtrichten kon integreren.

Mounted Police Espirito Santo Brazil Mounted Police Espirito Santo Brazil

Daarna nodigde Major Pacheco ons – Victor Gueiros Freire (de organisator van de clinic) Marc en mij – uit om het Regiment te bezoeken, dat geleid wordt door Kolonel Edmilson dos Santos.

Mounted Police Espirito Santo Brazil Mounted Police Espirito Santo Brazil

Majoor Pacheco liet ons alle paarden zien en het was gaaf om St Beduino in levende lijve te ontmoeten, het bruine paard dat in vrijheid achter officer Cabo Sandro Rocha aan loopt tijdens een oefening.

Mounted Police Espirito Santo Brazil St Beduino of the Mounted Police Espirito Santo Brazil

De Militaire Bereden Politie van Espírito Santo zet ‘doelgerichte’ liberty training in met hun paarden, waarbij het paard de politieagent in slalom moet volgen, waarbij het paard steeds van buiging wisselt en mentaal in contact blijft met de politieagent:

De mooie en brave paarden van het ‘Regimento Da Polícia Montada’ staan er goed bij en worden goed verzorgd:

Mounted Police Espirito Santo BrazilMounted Police Espirito Santo Brazil

Major Pacheco liet ook zijn foto-album zien met foto’s van zijn jeugd met de paarden en hij demonstreerde zijn ‘berrante‘:

Mounted Police Espirito Santo Brazil Mounted Police Espirito Santo Brazil

Aangezien ik trompet kan spelen (geleerd bij het Trompetterkorps te paard van Stal Mansour) wilde ik wel eens op deze ‘berrante’ blazen. Het is een Braziliaans instrument dat door de cowboys wordt gebruikt om een kudde koeien (soms wel 1000!) bij elkaar te roepen, zoals je kunt zien op de foto op de achtergrond:

Deze video geeft een korte impressie ons bezoek aan de Militaire Bereden Politie in de staat Espírito Santo in Brazilië:

 

Geef een reactie