headershadow

Latest Blogposts

Hou vol!

Geef nooit op

Wanneer je problemen ervaart met je paard, geef dan niet op, hou vol!   

never give up

Op de foto hierboven zie je Maestro toen hij nog jong was en problemem had met…. mij! Ik was zijn grootste probleem, (maar gelukkig werd ik ook zijn oplossing 😉 )

Dankzij de ‘problemen’ heb ik een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op gedaan op het gebied van de natuurlijke scheefheid en het rechtrichten. En dat gaf de doorbraak!

Dus soms brengen de ‘vervelendste’ gebeurtenissen in ons leven ons rechtstreeks op het pad van het ‘beste’ wat je ooit had kunnen overkomen!

Vergeet niet: je krijgt niet altijd wat je wilt, maar wat je nodig hebt!

Maestro was mijn uitdaging, mijn kans om te leren en om te groeien. En daar ben ik zeer dankbaar voor!

Dus geef nooit op, hou vol, omdat je ‘probleem’ een ongelofelijk geschenk in vermomming kan zijn!

never give up never give up never give up never give up

Bekijk hier de video over Maestro’s verhaal >>

1 reactie op “Hou vol!


Comment author said

Door Annemiek op 28 februari 2014 om 11:50

Alles is mogelijk met je paard, zolang je hem paard laat zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden om een band op te bouwen: wandelen met je paard, hem laten grazen aan de hand, grondwerk: zeer belangrijk en heel leuk om te doen en je krijgt zoveel wederzijds respect terug in het rijden. Mijn grote voorbeeld en inspiratie, naast deze site, is Klaus Balkenhol. Zijn visie is dat er geen specifieke dressuur- of springpaarden bestaan en dat ieder paard (met de juiste begeleiding) kan opleiden tot grandprix of hogeschoolpaard. Als ik zijn filmpjes met duidelijke uitleg kijk op Youtube, dan heb ik weer genoeg inspiratie voor een heerlijke week rijden. Ik heb leren visualiseren met mijn paard, omdat onze band enorm sterk is. Als ik bepaalde beelden ophaal tijdens het trainen, dan handelt mijn paard daarnaar. Nu zijn we zover dat ik zowel klassiek als gewoon dressuurmatig kan trainen, op trens of stang en trens, maakt niet uit. Als ik dat combineer met regelmatig deze site bezoeken en opslaan wat ik nodig heb, dat krijg je een fantastische relatie met een happy athlete. Echt waar, het werkt. Ik heb een springgefokte KWPN’er, inmiddels 17 jaar, die met gemak in alle technieken om kan schakelen. Ik heb bewust geen les (meer), ik doe alles via internet. Mijn visie is dat ik alles samen met mijn paard wil kunnen regelen op mijn gemak en in mijn en zijn tempo. Bedankt Marijke, voor je mooie site.

 

Plaats een reactie


*