headershadow

Latest Blogposts

Basistraining voor het jonge paard

Hier vind je informatie over de basistraining voor het jonge paard. 

Het is van belang dat het jonge paard rustig en vriendelijk in de omgang met mensen wordt en dat het goede manieren ontwikkelt en de omgangsregels respecteert. Het is aan te raden om via training (grondwerk, bodywork, schrik & obstakeltraining, trailertraining) het jonge paard het volgende te leren:

Laten wennen aan het halster

Het paard met allereerst leren een halster te dragen, zich aan het halster te laten leiden en aan het halster vast te staan. Via het leiden aan het halster kunt u op een vriendelijke manier duidelijk uw leiderschap neerzetten.
Basistraining Basistraining

Laten wennen aan aanraken

Het paard moet leren zich overal aan te laten raken. Dit is vooral handig in noodgevallen als de dierenarts het paard moet onderzoeken.

Basistraining Basistraining Basistraining Basistraining

Laten wennen aan verzorging

Ook moet het paard leren zijn hoeven braaf op te tillen en geduldig stil te staan tijdens het poetse. Het is handig uw paard vertrouwd te maken met water en de vliegenspray. Waarschijnlijk zal het paard de eerste keer weglopen als u met de vliegenspray gaat spuiten. Blijf sprayen en loop net zolang mee, totdat het paard stopt met lopen. Stop dan ook meteen met de vliegenspray. Beloon het paard en daarna kunt u moeiteloos de vliegenspray hanteren.

Basistraining Basistraining

Basistraining Young horse

Laten wennen aan de wereld van de mens

Het is aan te raden om uw paard aan allerlei ‘’enge’’ dingen te laten wennen zoals paraplu’s, een kruiwagen, de tractor en andere vreemde obstakels. Dit is belangrijk om stress en gevaarlijke situaties in het verkeer, op concours of elders te voorkomen.

Basistraining Basistraining
Basistraining Basistraining

Zeker op de voeten maken

Je kunt het paard leren om zijn voeten goed neer te zetten door hem over balken te laten lopen, over een plank, zeil of door een plas te laten lopen. Dit is goed voor de coördinatie en bewustwording in de benen.

Basistraining Basistraining Basistraining

Trailerladen

Verder is het belangrijk de tijd te nemen het paard te leren rustig op de trailer te gaan en ontspannen te blijven staan.

Basistraining Basistraining Basistraining

Als het paard drie jaar oud is, kan met het zadelmak en ruitermak maken begonnen worden.

0 reacties op “Basistraining voor het jonge paard

Plaats een reactie


*